محل تبلیغات شما

پاسخ به حملات جدید آقای سروش به معصومین، امامزادگان، مراجع علما در بحث کرونا و. :
۱. چنین سخنانی از فرد دین ستیزی چون سروش» که جایزه‌ی صهیونیستی و فراماسونری اراسموس و لقب سر» را از ملکه انگلیس دریافت کرده، بعید نیست.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۲. وقتی فردی معتقد است که وحی خطاپذیر است و نعوذ بالله پیامبر مانند یک شاعر تولید کننده قرآن بوده، طبیعی است به مراجع و علما چنین تهمت هایی وارد کند.
مراجع معظم و علمای قم در همان روزهای اول نه تنها توصیه های بهداشتی و تبعیت از دستورات پزشکی را لازم دانستند، بلکه دروس خود را نیز تعطیل کردند.
این همه طلبه در بیمارستان ها برای کمک به بیماران گرفتار کرونا خود دلیل دیگری بر رد این ادعاست. البته اگر منظور ایشان از مثلا بزرگان و دکان داران قم، صادق شیرازی است ماهم قبول داریم که چنین تهمت های ناروایی فقط برازنده ایشان است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۳. واژه مقدس» برآمده از کلمه قدس است به معنای طهارت و پاکیزگی و تنزیه از عیب و نقائص. از منظر دین، خداوند از قداست و طهارت برخوردار است و هر کسی متناسب با ارتباطی که با خداوند دارد، از طهارت و قداست برخوردار می شود.
لذا اماکن مقدسه که در و دیوار و ضریح و امثالهم هستند، به خودی خود قداستی ندارند، بلکه به خاطر آن امام معصوم که قداستی نزد خداوند دارد، ما اماکن را مقدس می دانیم.
ضمنا پر واضح است که هر شخصی وظیفه دارد از جان و مال خود محافظت کند و جان خود را با ندانم کاری یا سهل انگاری یا خرافات و امثال آن به خطر نیاندازد. تنها جایی که به خطر افتادن جان برای آن، نه تنها اشکال ندارد بلکه لازم است، حفظ دین و نظام اسلامی است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۴. در باب توسل جستن به پیامبر و امامان معصوم علیهم السلام حرف سروش» همان حرف وهابیت است که به اختصار پاسخ می دهیم.
اولا توسل یعنی انسان چیزی را نزد خداوند بفرستد تا وسیله او باشد که خداوند دعا یا عمل او را مورد قبول قرار دهد.
ثانیا خداوند در قرآن کریم نیز به صورت مطلق فرموده: وَ ابْتَغُوا إِلَیهِ الْوَسِیلَةَ» که سفارش برای به دست آوردن وسیله نموده است. در نهج البلاغه» خطبه ۱۱۰ آمده است که بهترین وسیله نزد خداوند ایمان به خدا و به پیامبرش و نیز جهاد و نماز و زکات است.
ثالثا با توجه به آنکه نظام جهان بر اساس اسباب و مسببات و علت و معلول است خدای متعال برای هر چیزی سببی قرار داده و آن اسباب هرگز مستقل در تأثیر نبوده، بلکه همه به اذن خداوند عمل می کنند.
رابعا معنی توسل آن نیست که عمل و حاجت را از شخص نبی یا ولی طلب کنیم بلکه از او می خواهیم که دعا کند که خداوند آن حاجت را برآورده سازد. از آیات شریفه قرآن در سوره زمر آیات ۷ و ۹ استفاده می شود که فرشتگان برای مردم دعا و استغفار می کنند و از خدا می خواهند که گناهان آنان بخشیده شود، همچنان که برخی از انبیا برای مردم دعا می کردند. سوره بقره آیات ۱۲۶ و ۱۲۹، اعراف آیه ۱۵۱، ابراهیم آیه ۴۱
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۵. سخنان سروش» مبتنی بر آن است که پیامبران و امامان مرده و هیچ گونه حیاتی نداشته و قدرت بر انجام هیچ کاری حتی دعا کردن ندارند. در حالی که قرآن می فرماید: وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ: گمان مبرید آنانی که در راه خدا کشته شدند مرده اند بلکه زنده اند.» و ما می دانیم که انبیا و امامان معصوم (علیهم السلام) افضل از شهدا هستند و باید زنده باشند. علاوه بر آنکه زنده بودن شهدا به جهت آن است که روح مجرد است و وقتی ارتباط آن با بدن قطع شود، بدن میت می گردد، ولی روح حیات دارد و نابود نمی شود، و معصومین بالاترین درجه حیات را دارند و در روایات زیادی حتی در کتب اهل سنت آمده است که پیامبر زنده است و صدای مردم را می شنود که به برخی از آنها اشاره می شود:
الف. اکثروا من الصلاة علی. فنبی الله حی یرزق» کتاب السلفیة بین اهل السنة و الامامیه، ص ۵۶۸
ب. در صحیح بخاری ص ۱۲۰ آمده است که پیامبر اکرم (صلّی الله علیه وآله وسلّم) در شب معراج با حضرت آدم، یوسف، عیسی، یحیی، ادریس، موسی، هارون (علیهم السلام)، ملاقات کردند و گفت وگو نمودند.
اگر طبق نظر سروش» و وهابیون، انبیا و معصومین (علیه السلام) پس از وفات میت، و همچون جماد هستند، بنابراین چگونه پیامبر با آنان ملاقات کرده و گفتگو نمود؟
ج. درباره اموات نقل شده که پیامبر (صلّی الله علیه وآله وسلّم) فرمودند: ما أنتم باسمع لما أقول منهم، شما زندگان سخنان مرا شنواتر از آنان نیستید.» صحیح بخاری، ص ۲۴۷. وقتی مردگان شنواتر از زندگان باشند، به طریق اولی معصومین باید شنواتر باشند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۶. شفاء یعنی رسیدن و آمدن بهبودی. و می توان گفت شفاء امری است که با آمدنش درد پایان می یابد.
اما دوا» که جمع آن ادویه» می شود، به هر چیزی که بیماری را با آن درمان می کنند گفته می شود.
خلاصه این که شفا یافتن یعنی بهبودی از بیماری، حال گاهی بهبودی با دارو حاصل می شود و گاهی حتی با مصرف دارو هم حاصل نمی شود. ما موظفیم به پزشک مراجعه کنیم، اما آیا همه چیز دست پزشک است و ما از خدا بی نیازیم؟ آیا نباید از خدا و نیروی مافوق بشری و خالق هستی درخواست شفا کنیم؟
اسلام نه شفای بدون دوا را قبول دارد نه دوای بدون شفا. همانطور که در بالا گفته شد، خداوند همه امور را از طریق اسباب خود انجام می دهد. اما معجزه هم امری است که خدای متعال اراده کرده و هیچ کس بدون اذن الهی قدرت انجام کار خارق العاده را ندارد.
امام حسن و امام حسین علیهم السلام هم بر اساس همین قانون الهی رفتار کرده و بر بالین پدر خود طبیب آوردند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۷. در باب سند بنای مسجد جمکران باید گفت:
اولا در کتاب تاریخ قم از کتاب مونس‌الحزین از امیرالمومنین (ع) درباره این مسجد روایتی نقل شده است.
ثانیا اگر سند روایت را مورد وثوق ندانیم، این احادیث که به احادیث مَن بَلَغ» معروف هستند، می‌گویند که اگر حدیثی دیده شد که در آن ثوابی گفته شده است، شخص به آن ثواب عمل کند، بعد‌ معلوم شد که چنین چیزی وجود نداشته است، آن شخص ثوابش را می‌برد چون فسق و فجوری انجام نداده، بلکه عمل مقبول و مطلوبی نزد خداوند صورت گرفته است و بدعتی در دین یا کارهای گناه و خلاف شرع انجام نشده است، مثل بعضی اعمالی که در عرفان‌های کاذب و صوفیان وجود دارد.
ثالثا بزرگان فرموده‌اند که مسجد سند نمی‌خواهد. مسجدی ساخته شده است و گروهی از مومنان به آنجا می‏روند، به امامشان متوسل شده‌اند و اعمال خیر انجام داده‌اند. فقط قرآن به ما گفته است که کسانی که باتقوا هستند مسجد بسازند. حتی در احادیث داریم که هرجا مسجدی ساخته می‌شود در آنجا خون شهیدی ریخته شده است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۸. مرحوم حاج شیخ عباس قمى قدس سره در مفاتیح الجنان از تحفة اائر از امام صادق علیه السلام روایتى نقل مى کند که: هر گاه تو را حاجتى به سوى خداى تعالى باشد یا از امرى خائف و ترسان باشى، در کاغذى بنویس و در آب جارى یا چاه بینداز.». این یک نوع ارتباط و سخن گفتن با خدا است. مرحوم علامه مجلسى در روایتى مى فرماید: اگر حاجت و گرفتارى داشتى با حضرت حجت (عج) چنین مکاتبه کن و حاجت خود را بنویس و در چاه یا نهر بینداز». (بحارالانوار، ج ۱۰۲، ص ۲۳۴).
البته معناى عریضه نویسى این نیست که حضرت حجت آن نوشته را باز مى کند یا مى خواند؛ بلکه خدا و رسول او و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام از نیت هاى ما و آنچه در ذهن و دل ما مى گذرد آگاهند؛ چه رسد به نوشته هاى ما، آن هم در صورت گرفتارى و توسّل به آن عزیزان. در واقع خواسته اند به ما یاد دهند که با محبوب و صاحب خود ارتباط برقرار کنیم و همان طور که براى محبوب هاى دنیوى ابراز علاقه و محبت مى نماییم، بتوانیم با مولاى خود هم نامه نگارى کنیم. حال از آنجا که چاه و آب روان در دسترس همه نیست، مؤمنان در بعضى از شهرها و در مسجد جمکران، چاهى حفر نموده اند که مردم عریضه هاى خود را درون آن بیندازند. و البته لازم نیست افراد عریضه وحرف دل خود را بنویسند و به چاه اندازند و راه‌های فراوانی برای گفتن حرف دل به امامان معصومین (ع) وجود دارد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۹. بنابر روایتی که از امیرالمومنین در کتاب بحار الانوار، ج۵۲، ص ۱۱۳، نقل شده مقصود از مرگ سرخ، کشته شدن در اثر جنگ، و مقصود از مرگ سفيد، مردن در اثر شيوع بيماری هایی مانند طاعون و امثال آن است نه سفید بودن ریه در عکس رادیوگرافی!
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۰. تعیین دقیق وقت ظهور و یا تطبیق اشخاص اشاره شده در روایات با فردی خاص در زمان حاضر، کذب و ادعای باطل است. اما این که بگوییم ممکن است ظهور نزدیک باشد، با دستورات دینی در این خصوص منافات ندارد، بلکه در خیلی موارد برای آمادگی بيشتر شیعیان مناسب و لازم است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱۱. آنچه از احادیث که در مدح و عظمت قم بیان شده است بر فرض صحت سند که در جای خود باید بحث شود، ناظر به بُعد معنوی این شهر است نه جنبه مادی آن شهر.
قم نیز مانند سایر شهرهای ایران و جهان، یک شهر است با انبوهی از جمعیت و البته مملو از مسافر که ممکن است در ادوار گوناگون، دچار بلایای طبیعی مانند زله، جرم و جنایت فاسقان، و نیز هجوم انواع میکروب‌ها و ویروس‌ها قرار گیرد. کافیست که چند نفر در میان این همه زائر، بهداشت را رعایت نکنند تا تمام شهر مبتلا گردد.
بنابراین، آن فتنه‌ها و بلاها که در قرآن کریم یا احادیث به آنها تذکر داده می‌شود، نحله‌های فکری منحرف، فتنه‌های گمراه کننده، جریانات فاسد کننده‌ی دین و ایمان مردمان می‌باشد، نه ویروس‌ها یا بیماری‌های چون آنفولانزا یا کرونا.

در این صفحه فقط پاسخ شبهه قرار داده شده برای دیدن شبهه، روی ادامه نوشته کلیک کنید⬇️

 

سخنی با دوستان و منتقدان رائفی‌پور

پاسخ به عبدالکریم سروش

وام از صندوق بین المللی پول، بایدها و نبایدها

خداوند ,بلکه ,السلام ,خدا ,مى ,پیامبر ,است که ,که در ,است و ,علیهم السلام ,می شود ,معصوم علیهم السلام ,امامان معصوم علیهم

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گلچين اخبار و مقالات